• ел чапо

Мексико како награда на лотарија ја нуди куќата на Ел Чапо

Мексиканската влада како награда на лотарија ја нуди куќата од која во 2014-та година побегна познатиот нарко-бос Хоакин Гусман, познат како „Ел Чапо“, кој подоцна беше осуден на доживотна казна затвор. Куќата во Куликану, главниот град на државата Синалоа, во северен Мексико, според сајтот на Националната лотарија на Мексико е проценета на 3,6 милиони пезоси, …

Мексико како награда на лотарија ја нуди куќата на Ел Чапо Read More »