Економијата на ЕУ би може да се намали и до 10 проценти

Како резултат на пандемијата на коронавирусот, економијата на Европската унија годинава би можела опадне од 5 до 10 проценти, , смета еврокомесарот за индустрија Тиери Бретон. – Денес, сè укажува на тоа дека во Европската унија би можеле да забележиме пад на економијата од пет до 10 проценти, што би значело околу 7,5 проценти, рече Бретон во …

Економијата на ЕУ би може да се намали и до 10 проценти Read More »