Tag : еколошки

Вести Скопје

Нови еколошки автобуси на улиците во Скопје од април 2020, цената на билетот останува иста

За најмногу седум месеци од денеска низ Скопските улици ќе сообраќаат 33 нови еколошки автобуси со погон на метан, за што градоначалникот на Град Скопје,...
Вести Економија

Импортерите на нови возила го поздравуваат новиот Закон за данок на моторни возила

Слободен печат
Во Република Северна Македонија минатата година беа увезени 37.000 возила.  Од нив 88 отсто биле стари употребувани возила, при што од оваа категорија речиси 90%...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Иако Законот стапи во сила, критериумите за набавка на возила не се утврдени

МИА Агенција
Во сила стапи Законот за измени и дополнување на Законот за возила со кој се предвидува субвенционирање на граѓаните што ќе набават ново или половно...
Вести Економија

ЕБОР го зголемува финансирањето на еколошки проекти во Македонија

Слободен печат
ЕБОР ги поттикнува инвестициите во зелена енергија во Северна Македонија со нови 4 милиони евра наменети за Охридска Банка АД Скопје. Средствата ќе поддржуваат подобрување...
Вести Македонија

Импресивна дигитална сторија: Скопје и Тирана стануваат еколошки градови

Слободен печат
Подобрување на функционирањето на градовите сé повеќе се гледа како најдобриот начин за постигнување на амбициите од Парискиот договор за климатски промени од 2015 година:...