• ед ширан

Ед Ширан не е плагијатор: Пејачот го доби случајот на суд, ќе стане побогат за скоро 1 милион фунти

Британскиот поп музичар Ед Ширан во вторникот доби повеќе од милион евра отштета по победата во правната битка против авторите кои го обвинија за плагијат. Случајот во високиот суд во Лондон 31-годишниот музичар го добил на почетокот на април, по процесот што тој го нарече индикатор за лоши практики што ја поткопуваат музичката индустрија.   …

Ед Ширан не е плагијатор: Пејачот го доби случајот на суд, ќе стане побогат за скоро 1 милион фунти Read More »