државно Archives - Слободен печат

Tag : државно

Вести Економија

МЗШВ: Во тек се четири јавни повици за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост

Слободен печат
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство информира дека се во тек вкупно четири јавни повици за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост....
Вести Економија

Елези-Касами: Поднесени 9.000 нови барања за приватизација на државно земјиште

Голем интерес кај граѓаните за приватизација на државното земјиште, откако минатата година беше дадена нова можност да се поднесуваат барања, беше истакнато денеска на средбата...
Вести Македонија

Презентација на втор мониторинг извештај за работата на Државното правобранителство

МИА Агенција
Вториот мониторинг извештај за работата на Државното правобранителство на Република Северна Македонија ќе биде презентиран денеска во Скопје од Институтот за човекови права, СКУП Македонија...
Вести Економија

Лани за 50% се зголемени приходите од закуп на државно земјоделско земјиште

Слободен печат
Приходите од закуп на државно земјоделско земјиште се зголемиле за скоро 50% во 2018 година во споредба со 2016 година. Во 2016 година по овој...
Вести Економија

Објавен првиот тендер за изградба на фотоволтаични електрани

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на презентација на јавниот повик за изградба на фотонапонски електрани со инсталирана...
Вести Економија

Николовски: 318 договори се склучуваат за јавниот повик за доделување на државно земјоделско земјиште под закуп до 3 хектари

Слободен печат
Вкупно 318 договори ќе се склучат за јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари. Потпишувањето на договорите...