• држави

Кои држави ги вакцинираат децата против ковид и зошто го прават тоа?

Во мај оваа година, Европската агенција за лекови (ЕМА) одобри употреба на вакцината против ковид-19 на компанијата „Фајзер“  за деца на возраст од 12 до 15 години, а пред една недела за оние на возраст од пет до 11 години. Така, веќе неколку месеци во цела Европа, но и во други земји во светот, како …

Кои држави ги вакцинираат децата против ковид и зошто го прават тоа? Read More »