Tag : должничка

Вести Економија

Европа пред нова должничка криза: Мал просторот за намалување на трошоците

Слободен печат
Застојот во светот кој беше предизвикан поради мерките против ширењето на корона вирусот ги отежна економските активности, а владите мораа да трошат билиони долари за...
Вести Регион

ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО: Oколу 270.000 лица имаат блокирани сметки поради долгови!

Слободен печат
Oколу 270.000 лица во Хрватска имаат блокирани банкарски сметки поради долгови кои постојано се зголемуваат преку каматите и трошоците за извршители. Aрмијата од повеќе стотина...