• диригент

Денеска ќе се одржи комеморација во чест на маестро Александар Џамбазов: Игор сподели апел

Денеска ќе се одржи Комеморација во чест на македонскиот композитор и диригент Александар Џамбазов, во Фоајето на Националната опера и балет во 10 часот, а неговото последно испраќање на градските гробишта во Бутел во 12 часот. Синот на маестро Џамбазов, актерот Игор, објави дека денеска ќе биде испраќањето на неговиот татко на вечното почивалиште. Игор …

Денеска ќе се одржи комеморација во чест на маестро Александар Џамбазов: Игор сподели апел Read More »