• дипломати

Протерани четворица руски дипломати од Австрија

Австрија протерува четворица руски дипломати поради наводно однесување кое не е во согласност со меѓународните договори, соопшти денеска австриското Министерство за надворешни работи. Двајца од четворицата дипломати беа прогласени за персона нон грата и им било наредено да ја напуштат државата до 8 февруари. Тие работеле во руската амбасада во Австрија, додека другите двајца работеле …

Протерани четворица руски дипломати од Австрија Read More »