• дино раѓа

Тоа што го доживеавме на терените во поранешна СФРЈ, во САД ќе го сметаа за терористички напад

Раѓа и Кукоч беа дел од златната генерација на Југопластика, а подоцна и ПОП 84 која три пати по ред беше европски шампион, а доминираше и во лигата во поранешна СФР Југославија кон крајот на 1980-тите години. Тие двајца во интервју за „БСТН“ зборуваа за разликите помеѓу кошаркарта од нивно време во малите сали и …

Тоа што го доживеавме на терените во поранешна СФРЈ, во САД ќе го сметаа за терористички напад Read More »