Tag : ДФРМ

Вести Култура

Иванов – Изи: Физичкото одржување на „Браќа Манаки“ станува се понеизвесно – големите фестивали треба да ја зачуваат формата заради која суштински постојат (ВИДЕО)

Слободен печат
Друштвото на филмските работници на Македонија е невладина организација основана на 21 мај 1950 година. Тоа е формирано како општествена организација што ги опфаќа филмските...
Културен печат

ДФРМ: Независните филмски работници добија финансиска поддршка

Тони Димков
Друштвото на филмски работници (ДФРМ) и Агенцијата за филм на РСМ уште на самиот почеток на кризата со ковид-19 апелираа до Владата на Република Северна...
Културен печат

ДФРМ: Прирачник за филмаџии

Тони Димков
Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) во рамките на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“ промовираше Прирачник за филмаџии. Потребата од...
Културен печат Слајдер

ИНТЕРВЈУ со Игор Иванов: Македонската кинематографија веќе не е мала бара со многу крокодили

Тони Димков
Друштвото на филмските работници на Македонија оваа година одбележува 70 години од основањето. Почетокот на прославата на јубилејот ќе биде означен со годишната ревија на...
Културен печат

ЗЛАТНА РАМКА: Годишна ревија на македонски филмови

Тони Димков
Второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“ со мото „Во наш филм“ ќе се одржи од 14 до 16 февруари во МКЦ. Домашната...