• Дендиас

Дендиас: Во интерес на Северна Македонија и Грција е да имаат добри односи

Во интерес на Северна Македонија е да има добри односи со Грција, како што секако важи и обратното. Ова го диктираат геополитичките услови во регионот и ова треба да претставува заедничка цел на двете земји, вели министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас во интервјуто за весникот „Реалњуз”. Шефот на грчката дипломатија уште еднаш …

Дендиас: Во интерес на Северна Македонија и Грција е да имаат добри односи Read More »