• ден на младоста

ФОТО+ВИДЕО | Дали последната Штафета на младоста го навести распадот на Југославија?

Денот на младоста во Југославија се славеше на денешен ден – 25 мај, датум што е прогласен за роденден на Јосип Броз Тито, иако тој е роден на 5 мај. На Денот на младоста низ цела Југославија се носеше Штафетата на младоста, учесниците ја носеа во рацете и трчаа со неа низ цела Југославија, а …

ФОТО+ВИДЕО | Дали последната Штафета на младоста го навести распадот на Југославија? Read More »