• дарко димовски

Димовски: Нема да може да се злоупотребуваат неделите од страна на работодавачите

Според сегашниот Закон за работни односи, во неделата мора да има еден ден на неделен одмор, но тоа не мора да биде недела. Ако се работи во недела, ниту според законот, ниту според колектовните договори, следува додаток на дневница. Токму ваквото законско решение досега им овозможуваше на работодавачите да ја третираат неделата како обичен работен …

Димовски: Нема да може да се злоупотребуваат неделите од страна на работодавачите Read More »