СЈО Е ВЕЌЕ МИНАТО: Јавното обвинителство наследи 171 предмет, „бомбите“ веќе не се докази, туку само индиции

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) и официјално веќе не постои. Од денеска стапува на сила новиот Закон за Јавното обвинителство кој беше донесен пред распуштањето на парламентот. Со тоа, престанува важноста на Законот за СЈО, каде вчера вработените го имаа својот последен работен ден и се збогуваа со оваа институција. Со новиот закон се гарантира дека …

СЈО Е ВЕЌЕ МИНАТО: Јавното обвинителство наследи 171 предмет, „бомбите“ веќе не се докази, туку само индиции Read More »