Дајте им предност на билките: Босилек, рузмарин и магдонос, зачини кои го штитат здравјето

Цвеќето не мора да бидат единствената декорација на вашата градина. Засадете си зачини… Босилек Босилекот или кралската трева е поврзана со различни култури и верувања. Кај нас се користи за осветување вода во црквата. Античките Грци го сметале босилекот за крал на зачините, а постои верување дека растел на местото каде што царицата Елена и …

Дајте им предност на билките: Босилек, рузмарин и магдонос, зачини кои го штитат здравјето Read More »