• борбите

Додека НАТО се повлекува од Авганистан, се зголемува бројот на жртвите во борбите со талибанците

Повлекувањето на странските трупи од Авганистан е во тек, а во последните 24 часа најмалку 150 припадници на авганистанската армија беа убиени и ранети во големата офанзива на талибанците, соопштија денеска властите во Кабул. Борбите се водат во 26 од 34 провинции во Авганистан, со „шокантно голем број“ жртви, потврдија добро известени извори за репортерот …

Додека НАТО се повлекува од Авганистан, се зголемува бројот на жртвите во борбите со талибанците Read More »