• арапски земји

Арапските и муслиманските министри повикаа на итен прекин на огнот во Газа

Арапските и муслиманските министри повикаа на итен прекин на огнот во Газа пред посетата на Пекинг, првата од петте земји што ќе ги посетат во обид да посредуваат за прекин на непријателствата и хуманитарна помош за разурнатата палестинска енклава. Делегацијата треба да посети пет земји, постојани членки на Советот за безбедност на ОН, а исто …

Арапските и муслиманските министри повикаа на итен прекин на огнот во Газа Read More »