15.8 C
Скопје

Tag : Анета Стојковска

Ви Препорачуваме Слободен удар

Уште пирамиди ни фалат

Анета Стојковска
Сѐ тече, сѐ се менува, само градскиот плоштад остана таков каков што беше кога од власта си заминаа оние што имаа намера Скопје да го...
Ви Препорачуваме Некатегоризирано Слободен удар

Фонтаните на Марин

Анета Стојковска
Пет месеци останаа до локалните избори. Кампањата (иако неофицијално) веќе започна, а некои од актуелните градоначалниците првите жестоки „удари“, прикриени или јавни, ги чувствуваат на...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Градење ќе има, дали ќе има и усул?

Анета Стојковска
Дали во кругот на поранешната фабрика „Треска“ треба да се направи парк или да се изградат еден куп нови згради „наполитанки“? Треба ли да се подигнат...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Ѓаволот го однесе јавниот интерес

Анета Стојковска
Многу прав се крена во јавноста деновиве околу изградбата на трите кули на паркингот кај хотелот „Холидеј ин“ во центарот на Скопје. Речиси 10 илјади граѓани за три...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Бетонски ѕидови наместо „зелени дробови“

Анета Стојковска
Во Атина, на местото на некогашната фабрика „Пиркал“, ќе се подигне огромен парк на површина од 324.000 метри квадратни. Околу него ќе се градат административни...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Премногу ветувања, премалку паркинзи

Анета Стојковска
Ниедна општинска ниту градска власт во последните две децении не најде начин да им го реши проблемот со паркирање на скопјани. Во одредени делови на...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Имало надеж за Скопје

Анета Стојковска
Дали Скопје некогаш ќе добие современ, еколошки, економичен и брз јавен превоз што ќе ги натера граѓаните да заборават на своите автомобили кога ќе се...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Сѐ е чисто, сѐ е супер!

Анета Стојковска
Уривањето на една барака во Тафталиџе, за на нејзино место да се изгради нов објект, го запали црвениот аларм кај граѓаните, особено на оние што...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Центар ќе се гради со згради!

Анета Стојковска
Уставниот суд го укина мораториумот за градба во Општина Центар и со тоа деталните урбанистички планови, кои во изминатите три години останаа неревидирани, повторно стапија...
Ви Препорачуваме Слободен удар

И со имињата се претера!

Анета Стојковска
Единствена шанса да се сочува здравиот разум во нашава држава е доколку имаме кусо паметење. Да ни трае едно година до две и да ги...