Tag : Александар Маџаровски

Жена Магазин Магазин слајдер

„Читачот“ ни препорачува топ книги од жени авторки  

Слободен печат
Александар Маџаровски, на социјалната мрежа Фејсбук популарен како „Читачот“, ни препорачува книги од писателки, достапни во продажба на македонски јазик. Алис Манро, кралица на краткиот...
Култура

Читачот ни препорачува книги: Ми се допаѓа малиот „бум“ на македонските млади писатели

Јасмина Кантарџиева Димков
Во периодот на домашна изолација освежување е новата Фејсбук страница насловена „Читачот“ зад која стои Александар Маџаровски. И самиот писател на поезија и кратки раскази,...