• академија за судии и јавни обвинители

ОБСЕ ќе ги учи судиите и обвинителите како до поквалитетни обвиненија и до поголема конфискација

Со цел да се подобри квалитетот на правдата, Мисијата на ОБСЕ во Скопје потпиша Меморандум за разбирање со Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО). Со тоа, мисијата ќе обезбеди напредна обука за судии и обвинители со посебен фокус на зајакнување на борбата против организираниот криминал, корупцијата и дискриминацијата. – Нашата обука е насочена кон …

ОБСЕ ќе ги учи судиите и обвинителите како до поквалитетни обвиненија и до поголема конфискација Read More »