• 2023

Ништо не ја запира крвавата спирала масовни пукања во Америка

Америка поминува низ најкрвавиот бран масовни убиства и напади со огнено оружје во изминатите 73 години, откако се води статистика. Во првите 19 дена од 2023 година низ САД имало 39 „масовни пукања“ – дефинирани како инцидент во кој со огнено оружје биле застрелани најмалку четири луѓе, не сметајќи го напаѓачот. Само во период од …

Ништо не ја запира крвавата спирала масовни пукања во Америка Read More »