• 10 години

Прва средба по 10 години: Сирискиот министер за одбрана на посета во Јордан

Сирискиот министер за одбрана вчера го посети Јордан за да разговара за стабилноста на границата. Ова преставува прва ваква средба од избувнувањето на сирискиот конфликт пред десет години, пренесува АП. Средбата следеше по големата воена офанзива која го презеде последниот бунтовнички бастион во јужна Сирија, и откако месецов ја врати контролата врз градот Дараа. Шефот …

Прва средба по 10 години: Сирискиот министер за одбрана на посета во Јордан Read More »