• џамија

ВИДЕО | „Никна“ џамија на диво во Злокуќани, Општина Карпош ја стопираше изградбата

Во ноќните часови на Божиќ никна минаре во скопската населба Злокуќани, објави телевизија Сител. Објектот, кој е дивоградба, веќе функционира како џамија, каде се одржуваат верски обреди. Староседелците подолго време реагираат на бесправното градење, бидејќи дивоградба не е само џамијата, туку и многу од куќите наоколу. Градоначалникот на Општина Карпош, Стевче Јакимовски потврди дека џамијата …

ВИДЕО | „Никна“ џамија на диво во Злокуќани, Општина Карпош ја стопираше изградбата Read More »