• црква

Митрополит на Руската црква утре доаѓа во Скопје на средба со поглаварот на МПЦ-ОА

Рускиот митрополит Антониј, кој е директор на Одделот за меѓународни односи на Руската православна црква и викар на патријархот Кирил, утре ќе ја посети МПЦ-ОА. Како што објавија некои македонски и бугарски медиуми, миторполитот Антониј ќе има средба со поглаварот на МПЦ-ОА г.г Стефан. Посетата на рускиот владика на Скопје за Сител ја потврдил митрополитот …

Митрополит на Руската црква утре доаѓа во Скопје на средба со поглаварот на МПЦ-ОА Read More »