• фајнанс тинк

„Finance Think”: Извештајот на ЕК дава реална слика за македонската економија, критички тон кон клучните реформи

Извештајот на Европската комисија за напредокот на земјава, според „Finance Think”, дава реална слика за македонската економија во постпандемискиот период и периодот на енергетска криза, но овојпат, како што посочуваат, поизразен е критичкиот тон кон клучните реформски приоритети кои се повторуваат во секој извештај поради бавната реализација или нивното одложување. Според „Finance Think”, Извештајот ја …

„Finance Think”: Извештајот на ЕК дава реална слика за македонската економија, критички тон кон клучните реформи Read More »