• туризам

Турција си постави за цел да достигне 60 милијарди приход од туризмот во 2024 година

Турција си постави за цел да постигне 60 милијарди долари приход од туризмот и 60 милиони туристи во 2024 година. Претседателката на турската асоцијација на хотелиери (ТУРОБ) Мубера Ерешин изјави за агенцијата Анадолу, јави БТА. Поддршка е 12-процентниот пораст на бројот на туристи во Турција во првите два месеци од годинава овие наши очекувања. Сигналите …

Турција си постави за цел да достигне 60 милијарди приход од туризмот во 2024 година Read More »