• пожарникари

Гурбетчија во Швајцарија им купи скали на тетовските пожарникари, ВМРО-ДПМНЕ им донира телевизор

На располагање на Територијалната противпожарна единица Тетово од вчера ѝ е нова опрема, донација од граѓанин-иселеник од гостиварско во Швајцарија. Станува збор за скали со елеватор, кои ќе може да се користат при гасење пожари на висококатници, објави порталот „Тетовоинфо“. Донаторот е Блерим Селмани од гостиварското село Ѓурѓевиште, кој живее и работи во Швајцарија. -Во …

Гурбетчија во Швајцарија им купи скали на тетовските пожарникари, ВМРО-ДПМНЕ им донира телевизор Read More »