• мвр

Лажна кампања на платформи за тргување со криптовалути, МВР апелира граѓаните да не отвораат сомнителни линкови

Секторот за Компјутерски криминал алармира за зачестена појава при што непознати лица преку социјалните мрежи или преку нивните приватни имејл-адреси таргетираат македонски корисници и испраќаат линкови до веб-страници и сервиси преку која се ветува лесна заработка со тргување на лажни берзи за криптовалути. Кампањата започнува со објави на Фејсбук и Инстаграм, кои се прикажани како …

Лажна кампања на платформи за тргување со криптовалути, МВР апелира граѓаните да не отвораат сомнителни линкови Read More »