• капитални

Владата го усвои ребалансот на буџетот, повеќе капитални инвестиции и поддршка за стопанството

Зголемување на капиталните инвестиции и продолжување на поддршката за стопанството се двата клучни сегмента во ребалансот на Буџетот што Владата денеска го усвои на седница. Приходната страна на релабансот е подигната за 4,7 проценти во однос на иницијалниот Буџет, односно приходите се проектирани на ниво од 222,6 милијарди денари, што се должи на добрата реализација …

Владата го усвои ребалансот на буџетот, повеќе капитални инвестиции и поддршка за стопанството Read More »