• газа

Израел делумно ја укина рестрикцијата за извоз од појасот Газа

Израел денес ублажи дел рестрикциите за извоз од појасот Газа, еден месец по завршувањето на 11-дневната војна помеѓу нивната војска и исламските екстремисти на Хамас кои владеат со тој дел од палестинската територија. Како што известува бета.рс сега е возможен ограничен извоз, пред сѐ на земјоделски производи и текстил од таа палестинска енклава. Ова го …

Израел делумно ја укина рестрикцијата за извоз од појасот Газа Read More »