• велика

Велика Британија ќе го плаќа рускиот гас преку Гаспромбанк до крајот на мај

Велика Британија овозможи до крајот на мај плаќање на гас наменет за Европската унија во трансакциите со руската Гаспромбанк и нејзините подружници, се наведува во документот на Министерството за финансии. Дозволата им овозможува на физичките и правните лица да продолжат со плаќањата според договори кои почнале до 21 април и активности како што се отворање …

Велика Британија ќе го плаќа рускиот гас преку Гаспромбанк до крајот на мај Read More »