Совршени крцкави грицки: Поховани печурки (РЕЦЕПТ)

профимедиа

Нема да му одолеете на вкусот на ова интересно предјадење…

Состојки:

– 500 гр свежи шампињони
– 100 грама брашно
– 2 јајца
– 50 грама сусам
– 100 мл млеко
– масло
– сол
– мелен црн бибер

Состојки за тартар сос:

2 кисели краставички
100 грама мајонез

Подготовка:

Изматете ги јајцата, млекото и брашното за да добиете малку погуста смеса (како за палачинки). Посолете. Печурките извалкајте ги во оваа смеса, па во сусам и пржете ги на загреано масло. Печурките вадете ги на хартиен брисач.

Подготовка на тартар сос:

2-3 краставички изрендајте ги, додадете две големи лажици мајонез и две лажици од водата од киселите краставички. Наместо оваа вода може да користите и бело вино.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот