Изматете ги јајцата, млекото и брашното за да добиете малку погуста смеса (како за палачинки). Посолете. Печурките извалкајте ги во оваа смеса, па во сусам и пржете ги на загреано масло. Печурките вадете ги на хартиен брисач.
Подготовка на тартар сос:
2-3 краставички изрендајте ги, додадете две големи лажици мајонез и две лажици од водата од киселите краставички. Наместо оваа вода може да користите и бело вино.
Почитуван читателу,
Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не.
Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат.
Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.
ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
Вечерва се емитува осмата епизода од поткастот на „Слободен печат“. Наш денешен гостин е соосновачот на „Дата Мастерс“, Филип Петровски. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Со Петровски разговараме за подемот на вештачката интелигенција, науката за податоци, актуелната состојба со ИТ секторот во Македонија и многу други интересни теми. Тој ни раскажува за животот …
Вечерва се емитува осмата епизода од поткастот на „Слободен печат“. Наш денешен гостин е соосновачот на „Дата Мастерс“, Филип Петровски. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Со Петровски разговараме за подемот на вештачката интелигенција, науката за податоци, актуелната состојба со ИТ секторот во Македонија и многу други интересни теми. Тој ни раскажува за животот …