Протест: Жителите бараат во личните карти да се „врати“ Општина Ѓорче Петров

Жителите на населбата Даме Груев во Општина Ѓорче Петров утре во 11 часот ќе организираат протест на улицата Лука Геров, кај раскрсницата до основното училиште „Страшо Пинџур“, незадоволни затоа што во нивните лични документи наместо Општина Ѓорче Петров, како живеалиште е наведено Ново Село.

– Станува збор за сложен проблем кој ни создава доста проблеми и не ја прикажува вистинската слика за местото во кое живееме. Со овој протест ќе побараме Општината Ѓорче Петров да одговори на нашите писмени барања и во координација со другите институции да најде решение на овој проблем – велат жителите во најавата на протестот.

Видео на денот