Пак го исчкртале и го изгнасиле споменикот на Делчев во Парк

Фото: ТВ24

Непознати вандали денеска повторно го исчкртале споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк во Скопје.

Со боја од спрејови, исчкртан е постаментот на споменикот, кој редовно се оштетува и вандализира, а исчкртан е и плочникот пред спомен-обележјето.

Од МВР, како и секогаш, велат дека се преземаат мерки за откривање на сторителите, кои никогаш не успеваше да ги открие во претходните десетици случаи кога споменикот на Делчев беше вандализиран.

Видео на денот