• Гоце Делчев

Интервју со писателот Блаже Миневски: На романот за Гоце и Јанка работев полни дваесет години

Историската приказна за несудената љубов помеѓу револуционерот Гоце Делчев и неговата свршеница Јанка Каневче го поттикнала писателот Блаже Миневски да создаде роман со комплексна нарација и структура. Романите на Блаже Миневски често се движеле на границата помеѓу новинарското истражување и писателската фикција. Самиот е новинар по професија, а прозен и драмски автор по вокација. Во …

Интервју со писателот Блаже Миневски: На романот за Гоце и Јанка работев полни дваесет години Read More »