Новинарката на „Слободен печат“ наградена на Денови на Европско Скопје

Доделување награда на Елизабета Д. Спасеновска, новинарка во Слободен печат

Новинарката на „Слободен печат“, Елизабета Дамјаноска Спасеновска ја доби наградата на Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, по повод 13 Ноември, за новинарски текст на тема „Јазикот – нашето културно богатство под закана од прекумерната употреба на англицизми“.

Наградени во рамки на манифестацијата Денови на Европско Скопје

Манифестацијата е во рамки на „Денови на европско Скопје“, а посветена на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески.

Видео на денот