Лејди Гага бесна на Дуа Липа: Тврди дека младата колешка ја копира

Profimedia

Актерки на новиот судир на светската сцена се пејачките Лејди Гага и Дуа Липа, а сето тоа поради нивната музика.

Дуа Липа неодамна го објави албумот „Future Nostalgia“, инспириран од музиката од осумдесеттите и деведесеттите години, а истовремено Лејди Гага требаше да го објави албумот „Chromatica“, чија промоција е поместена за крајот на мај.

Звукот на албумот на Дуа Липа е ретро, а фактот што нејзината колешка има сличен звук, и засмета на Лејди Гага.

„Гага мисли дека Дуа е инспирирана повеќе од што би требало и дека ја копира. Нејзе не и се допаѓа што помладата колешка има исти продуценти и инженери за звук“, тврди извор за магазинот Life&Style.

Наводно Гага дополнително ја изнервирало тоа што критичарите албумот на Дуа Липа го оцениле со највисоки оценки, нарекувајќи го еден од најдобрите поп-изданија на годината.

Од друга страна Дуа Липа истакнува дека нема никакви назнаки дека ја копирала колешката.

Видео на денот