• Ѕвезда

ВИДЕО | Мони Дамевски, нов директор на „Браќа Манаки“: Веќе поканив една ѕвезда, ќе има и други

Ова е многу важен период за нашата кинематографија, која неколку години по ред ниже успеси и иако времето до одржувањето на фестивалот „Браќа Манаки“ е исклучително кратко, оваа година, тој мора да се одржи. Минатата година заради пандемијата фактички немаше фестивал, туку само видео издание. Годинава, сите поголеми светски фестивали почнуваат да се одржуваат, да …

ВИДЕО | Мони Дамевски, нов директор на „Браќа Манаки“: Веќе поканив една ѕвезда, ќе има и други Read More »