Зорица Петрова, прва жена машиновозач во Македонија: Квалитетите на поединецот треба да бидат критериум за вработување

Зорица Петрова, од селото Богородица, во близина на Гевгелија, е прва жена машиновозач во Македонија. Не случајно се одлучила за оваа професија. Израсната е на железницата, во семејство каде што се „вртеле“ муабети на оваа струка. Полагањето за добивање на лиценца го завршила на 11 декември 2018 година, а лиценцата ѝ била врачена дури за …

Зорица Петрова, прва жена машиновозач во Македонија: Квалитетите на поединецот треба да бидат критериум за вработување Read More »