• зоран милановиќ

Пленковиќ и Милановиќ се скараа и околу задолжителната вакцинација: Дали после ќе ги прогонуваме луѓето кои имаат кариес?

Владата на Хрватска е одлучна да воведе задолжителна имунизација за секторите здравство, образование и социјална политика. Повикувајќи се на неофицијални информации, загребскиот портал Индекс пишува дека во владата одлучиле да следат потезите кои некои од земјите од ЕУ ги повлекоа. Притисок врз јавниот сектор кога вакцинацијата е во прашање побараа и претприемачите откако стана јасно …

Пленковиќ и Милановиќ се скараа и околу задолжителната вакцинација: Дали после ќе ги прогонуваме луѓето кои имаат кариес? Read More »