ФОТО | Љубовта на еден тиранин: Ја третирал како куче, 50 години ја држел затворена, не дошол ни на нејзиниот погреб

Виктор Иго остана запаметен како еден од најважните француски писатели и автор на бесмртни дела кои и понатаму уживаме да ги читаме. Меѓу најпознатите негови дела се „Ѕвонарот на Богородичната црква“, „Клетници“ и „Човекот кој се смее“, кои оставија голем белег на светската книжевност. Една од првите личности која ги читала неговите романи била Жулиет …

ФОТО | Љубовта на еден тиранин: Ја третирал како куче, 50 години ја држел затворена, не дошол ни на нејзиниот погреб Read More »