• Жарко Башески

Интервју со скулпторот Жарко Башески: Се приближив кон човекот од социолошки и психолошки аспект

Во краток временски период дела од македонскиот скулптор Жарко Башески беа претставени на две меѓународни изложби, прво во Кралската палата во Милано, а потоа и на самостојната изложба во Националната галерија на Косово во Приштина. Хиперреалистичните скулптури на проф. Жарко Башески никого не го оставаат рамнодушен. Уште при првата средба на гледачот со неговите скулптури …

Интервју со скулпторот Жарко Башески: Се приближив кон човекот од социолошки и психолошки аспект Read More »