• зголемена

Во Албанија минатата година смртноста зголемена за 25,8 отсто

Албанскиот институт за статистика, ИНСТАТ, објави дека во 2020 година е забележан раст од 25,8 отсто на смртни случаи во споредба со 2019 година. Минатата година почнале 27.605 лица, од кои 15.504 биле мажи и 12.101 жена. Официјалните податоци објавени од ИНСТАТ покажуваат дека за виската смрттност има четири главни причини. Во 2020 година се …

Во Албанија минатата година смртноста зголемена за 25,8 отсто Read More »