• затвореник

Поранешен затвореник во Гвантанамо ќе биде министер за одбрана на Авганистан

Поранешниот затвореник од Гвантанамо, Абдул Кајум Закир е назначен од радикалното талибанско движење за министер за одбрана на земјата, пренесува ТАС. Закир е еден од главните теренски команданти на талибанците, кој извршува борбени задачи и води радикални борци. По почетокот на американските и западните воени операции во Авганистан (2001-2014), тој започна да учествува во битките …

Поранешен затвореник во Гвантанамо ќе биде министер за одбрана на Авганистан Read More »