• закон за работни односи

Синдикат: За новиот закон за работни односи немаме консензус за многу битни прашања

Според министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, нацрт-верзијата на новиот закон за работни односи, за што веќе четврта година се зборува во јавноста, ќе биде готова пред летните одмори. Но, како што велат од Сојузот на синдикати на Македонија, досега за овој закон се договорени 70 отсто од работите, додека за 30 отсто …

Синдикат: За новиот закон за работни односи немаме консензус за многу битни прашања Read More »