Tag : загадувачи

Вести Економија

Клучни фактори за справување со загадувањето: Повеќе инспектори и зголемени казни за загадувачите

Слободен печат
Поголем број на инспектори на ниво на општини, на Град Скопје и во Инспекторатот за животната средина, нивна соработка со невладиниот сектор и медиумите и...
Вести Македонија

Струмица: Казнети 30 лица-загадувачи кои палеле и согорувале отпас

Слободен печат
Од почетокот на годината досега комуналните инспектори и овластениот инспектор за животна средина казниле 30 лица-загадувачи кои палеле и согорувале отпад, информираат од Одделенито за...
Вести Македонија

ДОМ бара засилени контроли и построги казни за загадувачите

Слободен печат
Новиот Правилник за граничните вредности за дозволените нивоа на емисии и видови на загадувачки супстанции во отпадните гасови и пареи кои ги емитираат стационарни извори...
Вести Македонија

Дебата за инспекцискиот надзор врз загадувачите на воздухот

Слободен печат
Во Општина Гази Баба денеска ќе се одржи јавна дебата за инспекцискиот надзор врз загадувачите на воздухот. Организатор е Здружението на граѓани за одржлив развој...
Вести Свет

Кока-Кола, Нестле и Пепси најголеми загадувачи со пластика

Слободен печат
Производите на десетина мултинационални компании се главниот извор на пластичен отпад што ја поплавува Земјата, според вчерашниот извештај на неколку здруженија на активисти за почиста...
Вести Скопје

Богоев: Загадувачите на воздухот ќе се бараат на терен

Слободен печат
Со засилени инспекциски контроли и со соработка со полицијата, општината Карпош ќе ги бара оние што палат отпад, шут и гуми и го загадуваат воздухот....
MacedonianAlbanian