• власи

Конгрес на Партијата на Власите во Македонија

Со едно минутно молчење за прерано починатиот претседател и основач на Партијата на Власите на Македонија, Мите Костов Папули и долгогодишната активистка на партијата Агапи Чункоска беше отворен петтиот Конгрес на ПВМ. По ова следуваше и видео запис во сеќавање на починатиот претседател. На Конгресот беа донесени неколку одлуки со кои се направија статутарни промени, …

Конгрес на Партијата на Власите во Македонија Read More »