Министерство за култура: Грчко-македонска соработка во областа на конзервацијата и реставрацијата

Во работна посета на Република Северна Македонија од 1 до 4 април престојуваат Флора Карагијани од Европскиот центар за византиски и поствизантиски споменици и Марија Мерцани, раководител на Дирекцијата за конзервација на антички и современи споменици од Република Грција. Гостите од Грција се сретнаа со министерката Ирена Стефоска и на средбата, меѓу другото, било иницирано …

Министерство за култура: Грчко-македонска соработка во областа на конзервацијата и реставрацијата Read More »