• Вести економија

ОЕЦД: Во развиените земји се затворени 22 милион работни места поради Ковид-19

Околу 22 милиони работни места се затворени во развиените економии поради пандемијата на Ковид-19, соопшти Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). Во годишниот извештај на ОЕЦД околу изгледите за вработување, исто така, се наведува дека владините програми за вработување, спроведени во текот на кризата со коронавирусот, зачувале околу 21 милион работни места. Сепак, богатите …

ОЕЦД: Во развиените земји се затворени 22 милион работни места поради Ковид-19 Read More »